Изграждат нов мост над река Струма при Покровнишко шосе

Мостът остава затворен за движение

След създалата се аварийна ситуация с пропадането на моста над река Струма на Покровнишко шосе е направен обстоен преглед от Комисия от Института за пътища и мостове. Заключението – да бъде изградено ново мостово съоръжение или реконструкция на сегашния мост, предаде БНР.

Иван Кунев с позицията на Областното пътно управление Благоевград:

„Настояването на Областното пътно управление е да се направи ново пътно съоръжение, тъй като това е строено през 60-те години. По тогавашните норми е било добре, но в момента коритото на реката е занижено с два метра и трябва да се изгради ново съоръжение“, уточни Кунев.

Няма да има проблем с подаването на газ за Благоевград и повредената газопреносната тръба ще бъде укрепена. В процеса на укрепване на тръбата газоподаването към града ще бъде спряно за един-два  часа, съобщи представител на компанията доставчик на газ  Борис Николов:

„Беше взето решение да се направи укрепване на самата тръба. Допълнително ще я закрепим към моста, за да може да издържи, докато се вземе крайното решение какво ще се случва с моста“, уточни Николов.

Мостът над река Струма при Покровнишко шосе остава затворен за движение.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)