19 нови случая на Ковид - 19 в Русенско

19 нови случая на Ковид-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе за изминалото денонощие, като сред тях няма деца в училищна и предучилищна възраст. Най-много заразени има в Русе – девет. Трима заболели има в Иваново, по двама в Бяла и Иваново, както и по един в Борово, Ветово и Сливо поле. Без нови случаи са населените места от община Две могили. През вчерашния ден оздравелите са 28, а шестима мъже и четири жени с положителен тест за коронавирус за починали. Активните случаи към момента са 1 162, като от началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско станаха 23 444, а преболедувалите 20 783. Справка в Единния информационен портал показва, че през вчерашния ден Русенска област се нарежда на шесто място по заболеваемост в страната наравно с Пазарджик. Без заразени са областите Видин и Кюстендил.  

На болнично лечение в областта се намират 239 души, като 52 от тях са в реанимация. Свободните легла са 149, от които 14 са интензивни. 

До момента в региона са извършени 102 713 имунизации, като повторна доза са получили 52 218 души. Бустерна доза са си поставили общо 5 943 русенци.

През днешния ден до 16.30 часа имунизации без предварително записване ще се извършват в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. В Белодробната болница всеки ден ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в четвъртък препарата на „Модерна“. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Там, както и в русенското ДКЦ-2 ежедневно ще се прилагат и трите ваксини, по избор на пациента.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"