Студено, облачно и с превалявания ще е времето в началото на седмицата

Животът

20-12-2021, 07:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Облачно и с превалявания на места ще е времето днес

Днес облачността ще се увеличи и над повечето райони ще е предимно значителна. На места ще превали: в Североизточна България, Предбалкана и в планините - слаб сняг, а в равнините - слаб дъжд. След обяд от запад валежите ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен вятър от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. В Лудогорието има условия за снежни виелици. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните - между 3° и 8°. В София минимална температура около 0°, максимална - около 3°.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на места ще превали сняг. По планинските проходи в Стара планина ще има снежни виелици. След обяд над масивите в Западна България облачността ще се разкъса. Ще духа силен, по билата и бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра - около минус 7°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна и на места ще превали: по северното крайбрежие дъжд и сняг, а по южното - дъжд. Ще духа силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 6°-8°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)