Пълнолуние днес и ретроградна Венера през следващите 40 дни

В съчетание с енергията на Козирога, тази конкретна ретроградност ще ни накара да преосмислим връзките си, ценностната си система и финансовото си положение

Веднъж на 18 месеца Венера става ретроградна. През това време отношенията и финансите се обръщат с главата надолу, докато преоценяваме и преразглеждаме начина, по който се ангажираме с другите и използваме парите си.

От днешния 19 декември до 29 януари Венера ще се движи ретроградно в практичния и амбициозен знак Козирог. Последният път, когато Венера беше ретроградна и светът изглеждаше малко по-различно. Година и половина по-късно все още разбираме нови неща, тъй като те продължават да се променят - но ако има нещо, което знаем със сигурност, астрологията остава постоянна.

Това е сериозна позиция за планетата на любовта Венера - особено когато става въпрос за нашите взаимоотношения. В съчетание с енергията на Козирога, тази конкретна ретроградност ще ни накара да преосмислим връзките си, ценностната си система и финансовото си положение.

Ще мислим много по-практично за взаимоотношенията си и ще се съсредоточим върху възвръщаемостта на инвестициите си - например как можем да внесем повече стабилност, дълготрайност и стойност в ангажиментите си. Възможно е да открием, че се ровим и под повърхността на желанията си, тъй като Венера ще се съюзи с планетата на трансформацията Плутон цели три пъти по време на този ретрограден цикъл, разкривайки тайните подземия на нашите взаимоотношения и динамиката на властта в тях.

Днес малко преди изгрев слънце посрещнахме последното за годината Пълнолуние. "Студената луна", както е наричана тя през декември е още най-дългото пълнолуние в годината преди зимното слънцестоене в Северното полукълбо.

Въпреки че луната официално не бе пълна до днешната неделя преди изгрев, тя ще изглежда кръгла в продължение на три дни, от петък вечерта до понеделник сутринта, което прави този период „уикенд на пълнолунието“.

Само ден по-късно зимното слънцестоене ще настъпи точно в 17:58 ч. българско време във вторник (21 декември), когато Северният полюс е в най-отдалечения си наклон - 23,5 градуса - спрямо Слънцето. По това време може да се сбогуваме с есента и да посрещнем зимата, която ще продължи до пролетното равноденствие на 20 март 2022 г.

В този период може да сме напрегнати, затова е добре да олекотим режима си на хранене като наблегнем на повече плодове, чай и мед, съветват експертите. 

Това пълнолуние ще донесе резултати от досегашните усилия. Много от скритите процеси до момента ще станат видими и много заплетени ситуации ще се разплетат, категорични са астролозите. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов