Община Русе се включи в заключителната част на кампанията "Влез в мрежата"

Началникът на отдел "Социални дейности" в Община Русе Симона Христова присъства на закриващото събитие в София на кампанията на Министерството на труда и социалната политика "Влез в мрежата". Русе се включи в инициативата през юли заедно с още 6 български града, привличайки вниманието на обществото към необходимостта от придобиване и подобряване на дигиталните умения.

Заключителната част на кампанията бе фокусирана върху правата и задълженията ни във виртуалното пространство. Водещи на събитието отново бяха Александър Кадиев и Катерина Евро, а специални гости - световноизвестният диригент Максим Ешкенази, телевизионните  продуценти Георги Тошев, Андрей Арнаудов и Иван Христов, популярният шеф готвач Иван Манчев, шампионката ни по сноуборд Саня Жекова и поетесата Мария Донева. Те участваха в игри с ученици от различни училища за проверка на знанията им по важни въпроси, свързани с ежедневното сърфиране в интернет.

На събитието присъства и новият министър на труда и социалната политика Георги Гьоков.

"Със себеотрицание и пълно раздаване ние преследваме мечтата си за една по-добра България", каза министърът.

В следващите месеци и години предстои работа по Плана за възстановяване и устойчивост, в който са заложени редица проекти, свързани с дигиталната трансформация. В него са планирани политики за практическо обучение на населението, които ще допринесат за по-добрата му дигитална култура.

Кампанията е част от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" на ЕС, която е част от "Конференция за бъдещето на Европа" и продължава през следващите 7 години с различни обучения за повишаване на дигиталните умения на обществото.

По време на цялата кампания, която бе проведена в Русе, Пловдив, Варна, Стара Загора, Бургас, Сандански и София, бяха събрани над 2000 мнения от граждани. Обобщените данни от анкетите ще бъдат изпратени на Европейската комисия, за да станат част от дебата по време на Конференцията за бъдещето на Европа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов