Скандал на "Дунав мост": Служител на Бг тол се държи грубо с молдовски гражданин (Видео)

Животът

17-12-2021, 10:26

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обсъдиха зимното почистване на Дунав мост

За скандален видеоклип, който взриви социалните мрежи, съобщи Нова телевизия. На кадрите се вижда как служител на БГ тол се държи грубо и обижда преминаващ границата при „Дунав мост” молдовски гражданин. Потърпевшият е изпратил видеото на платформата „Обществен контрол”, която съществува във Facebook и YouTube.  „Това е гражданска медия, която е създадена с цел да бъде коректив на нередностите, които виждаме в държавата ни, поставянето им във фокуса на обществото и съответно намиране на решение”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Иво Дашев.

Той разказа, че скандалът с молдовския гражданин е възникнал в следствие с недоразумение с плащането, което трябва да се извърши от шофьорите на „Дунав мост”. „В конкретния случай мъжът е искал да плати с карта, а не в брой. По някаква причина служителите на БГ ТОЛ обаче са се опитали да го принудят да заплати в брой”, разказа Дашев.

По думите му служителят на границата е демонстрирал чувство за безнаказаност. „Това арогантно отношение на този служител е най-малкият проблем. Това видео показва, че този човек има чувство за недосегаемост. Това е въпрос, който поставяме във фокуса на новия министър на транспорта, който също е от Русе, за да бъде решен. Друг е въпросът защо тези хора ги карат да плащат в брой?”, попита Дашев. Той подчерта, че случаят е от края на октомври. 

От Националното тол управление - Русе са изпратили писмен отговор, че правят проверка и са се извинили на потърпевшия.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)