Баскетболен клуб "Дунав Русе" с грамота от областния управител

Спорт

17-12-2021, 08:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

5 от 5 за баскетболен клуб “Академик Благоевград”

Баскетболен клуб „Дунав – Русе – 2016“ бе отличен с грамота на Борислав Българинов за съществен принос към развитието на региона. Тя бе връчена на треньора на девойките 10 – 14 години по баскетбол Магдалена Миланова от неговия заместник Синан Хебибов. На място той изгледа една от тренировките на сборния лагер на най-добрите баскетболистки от зона „Добруджа-Мизия“ на възраст до 12 години. Освен от Русе момичетата бяха още от градовете Шумен, Плевен, Габрово и Търговище. Избраните момичета от Магдалена Атанасова и треньорката на търговищкият отбор „Светкавица“ Християна Златкова ще проведат кратка подготовка за участие на турнир в София, където ще се срещнат със сборни отбори на другите три зони. Мачовете ще се играят от утре в рамките на три дни в зала „Триадица“. Сред селекционираните в отбора на „Добруджа-Мизия“ състезателки от русенския клуб са Катрин Коева, Светлозара Георгиева, Яна Попсулис, Севил Руждиева и Симона Илиева.

Припомняме, че през тази година момичетата до 14-годишна възраст от „Дунав – Русе“ станаха шампиони на провелото се национално състезание в крайдунавския град. В оспорваната надпревара участваха 12 отбора от цялата страна. Същите момичета преди две години отново са завоювали златен медал, като техен треньор тогава е била Юлия Радева. Колкото до момчешката сила в баскетбола, то се оказва, че тя също не отстъпва по конкуренция. Кадетите до 16-годишна възраст са станали втори на тазгодишната купа „България“, която също е била домакинствана в Русе.

Веднага след това Синан Хебибов разгледа и другата тренировъчна зала в комплекс „Дунав“, известна също като Зала 2. Съвсем наскоро тя бе частично ремонтирана. Били са подменени голяма част от дюшемето на залата, а след това дъските са били изциклени, а полетата изцяло пребоядисани и лакирани. Ремонтът е бил наложителен, тъй като в клуба тренират близо 250 деца от седем до деветнайсет годишна възраст. Залата е от изключително значение, тъй като в другата се извършват тренировки и на волейболния отбор. Графикът на залите е изключително натоварен и недостатъчен за всички формации по баскетбол. Близо 70% от всички баскетболни формации участват на 5 или 6 национални финала.

Накрая на срещата заместник областният управител Синан Хебибов направи няколко дрибъла и изстрела. Той е запален фен на баскетбола и футбола, като баскетбол е тренирал за около 5 години, най-вече докато ученик по време на основното и средното си образование.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов