Няма да увеличават цените на погребалните услуги в Русе

Към настоящия момент не се предвижда увеличаване цените на услугите на ОП „Обреден дом – Русе“, въпреки сериозното повишаване на цените на тока, горивата, минималната работна заплата и материалите, влагани в пакетите за погребение. С отказа си за промяна на цените Община Русе цели запазване на социалните функции на предприятието. Корекцията в цените е предмет на обсъждане и гласуване на промени в Наредба №13, а такова предложение не е внасяно от Община Русе за разглеждане на сесия на Общинския съвет.         

Това заявиха от Община Русе, във връзка с появили се публикации в медиите за предстоящо увеличение на цените за погребални услуги.

В ход са процедури единствено по присъединяване на нови поземлени имоти, свързани с разширяване на двата гробищни парка  „Чародейка“ и „Басарбово“ заради изчерпване на гробните места. Осъществяването на самите процедури изисква технологично време и поради тази причина кремацията и разширяване на урновите стени се явяват единствената алтернатива към настоящия момент.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)