Обявиха конкурс за управител на „Общински пазари“

Общинският съвет прие обявяването на конкурс за възлагане управлението на „Общински пазари“ ЕООД. Дружеството управлява и стопанисва 13 търговски обекта на територията на община Русе, както следва: Централен общински пазар, Покрит пазар, пазар „Сан Стефано”, пазар „Здравец Изток”, пазар „Рибката”, пазар „Олимп”, пазар „Иван Вазов”, пазар „Македония”, пазар „Лилия”, пазар „Чародейка”, пазар „Стрешер“, пазар „Мартен“, пазар „Обръщалото“ и Пазар за вещи втора употреба. От 2010 г. досега управител на „Общински пазари“ е Кунчо Кунчев, а през м. април 2022 г. неговият договор изтича.

Общинският съвет определя изискванията към кандидатите, необходимите документи, мястото и срока, в който да бъдат подадени, правилата за провеждане на конкурса и работата на комисията, датата, часа и мястото на провеждане на конкурса. Общинският съвет избира и комисията за организиране и провеждане на конкурса и определя нейния състав.

До участие в конкурса се допускат лица, които отговарят на определени изисквания, сред които: да притежават образователно-квалификационна степен „магистър“ по икономика и управление, да имат най-малко пет години професионален опит като управител или икономист, да не са управители или членове на изпълнителен или контролен орган на друго публично предприятие и други. С всички изисквания гражданите могат да се запознаят в администрацията на общината.

Конкурсът ще се проведе в сградата на Община Русе – заседателната зала, III етаж, в следния ред:

На 01.02.2022 г. от 9,30 часа – проверка на съответствието на представените документи.

На 02.02.2022 г. от 9,30 часа – представяне на Концепция за развитието на „Общински пазари” ЕООД и събеседване с кандидатите.

 

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов