Русе посрещна световния си шампион в изтласкването на тежести Ангел Русев

Днес състезателите от ТСК "Русе" посрещнаха съотборника си Ангел Русев, който преди броени дни грабна златото на Световното първенство по вдигане на тежести в Узбекистан.

Ангел извоюва световната титла,  изтласквайки 144 кг., а в двубоя зае трето място.

"Най-голяма конкуренция ми бе казахстанецът", заяви русенският шампион.

Той разказа, че се е подготвял за състезанието през цялата година.

Преди няколко месеца в Москва Ангел Русев стана европейски шампион  при мъжете и постави нов рекорд при юношите.

"Медалите тежат, защото очакванията са все по-големи", сподели състезателят.

"В най-тежкия момент от първенството ти не беше сам. Зад теб бяха треньорите, всички, които те подкрепят и обичат. Благодаря от сърце, че развълнува русенци и донесе за пореден път слава на града ни", каза кметът на Русе Пенчо Милков. Той му връчи парична премия и поздрави треньорите на ТСК "Русе" Кръстина и Радослав Атанасови, изградили най-добрата школа по вдигане на тежести в България през последните няколко години, както и президента на клуба д-р Кирил Панайотов.

През 2019 г. Ангел стана европейски вицешампион за мъже от Батуми и златен медалист до 20 г. с 3 световни рекорда за юноши от Букурещ. Миналата пролет спечели сребро в кат. 61 кг на предолимпийския турнир за Световната купа в Иран. През 2018 г. отвоюва европейска титла до 17 г. в Милано и записа шесто място на световното първенство за мъже в Ашхабад (Туркменистан), а година преди това се върна с бронз от континенталния шампионат на 17-годишните в Прищина. Първият му голям успех бе европейското злато при 15-годишните от първенството в Томисл (Полша) през 2016 г. Световен рекордьор за кадети и европейски за юноши.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов