32 нови случая на Ковид 19 в Русенско

Животът

12-12-2021, 16:51

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Три зелени коридора за имунизация срещу Ковид 19

Трийсет и двама са заразените с Ковид-19 в Русенско за последните 24 часа, като сред тях има и две деца в училищна възраст. Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. 23 от заболелите са от община Русе. Трима заразени има в Бяла, по двама в Борово и Иваново, както и по един в Сливо поле и Ценово. Без нови случаи са населените места от общините Ветово и Две могили. Няма оздравели през вчерашния ден, като две жени и четирима мъже с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи към момента са 1 350, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 22 948, а преболедувалите остават 20 146. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на осмо място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Силистра – 3. На болнично в Русенска област се намират 241 човека, като 56 от тях са в реанимация. Свободните легла са 147, от които интензивните са 10.

До момента в областта са извършени 99 821 имунизации, като повторна доза са получили 51 220 уши. През вчерашния ден шест деца са били ваксинирани. Бустерна доза са получили общо 4 559 русенци.

Припомняме, че в днес без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни в беленската болница „Юлия Вревска“ до 14.00 часа. Там пациентите ще могат да избират между препаратите на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. През делничните дни от следващата седмица от 08.30 до 16.30 часа имунизации без предварително записване ще се извършват в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. В Белодробната болница всеки ден ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в дните вторник и четвъртък препарата на „Модерна“. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Там, както и в русенското ДКЦ-2 ежедневно ще се прилагат и трите препарата, по избор на пациента.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов