Повече оздравели отколкото заразени с Ковид-19 в Русенско

Запазва се положителната тенденция за повече оздравели отколкото заразени с Ковид-19 в Русенско. За последните 24 часа заразените в региона са 70, а оздравелите са 86. Данните на Регионалната здравна инспекция сочат, че най-много са заразените в община Русе – 42-ма. Осем заболели има в Бяла, седем във Ветово, шестима в Иваново, четирима в Борово, двама в Две могили и един в Ценово. Без нови случаи са единствено населените места от община Сливо поле. Същевременно четири жени и четирима мъже с положителен тест за коронавирусна инфекция са починали през изминалото денонощие. Активните случаи към момента са 1 323, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 22 916, а преболедувалите 20 146. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на пето място по заболеваемост в страната наравно със София област и Стара Загора. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните във Видин – 7. На болнично в Русенска област се намират 236 човека, като 57 от тях са в реанимация. Свободните легла са 152, от които интензивните са 9.

До момента в областта са извършени 99 714 имунизации, като повторна доза са получили 51 116 уши. През вчерашния ден дванайсет деца са били ваксинирани. Бустерна доза са получили общо 4 519 русенци.

Припомняме, че в днес без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ до 15.00 часа, както и в беленската болница „Юлия Вревска“ до 14.00 часа. И на двете места ще поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в Бяла ще има възможност и за имунизиране с препарата на „Модерна“. В беленската болница отново от 10.00 до 14.00 часа ваксини ще се поставят и утре.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)