Борисов: Как лидери на партии, сринали се на изборите, ще бъдат вицепремиери и министри (Видео)

Политика

11-12-2021, 12:06

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

След новото управление ще има катастрофа, смята лидерът на ГЕРБ

"След Тройната коалиция на Станишев имаше огромна разруха, но се справихме. След Орешарски имаше още по-голяма разруха, но пак се справихме. След тези сега ще има катастрофа. Това е моята прогноза. Радвам се, че се разбраха и сглобиха нещо, каквото и да е. Това е единственият начин да имаме редовно правителство". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с младежката организация на партията в курорта Пампорово.

"Защо през 2009 година избраха дясна партия, с национални ценности, силно вярваща в Бога, с християнската ценности, а тези от други етноси и религии видяха в нас толерантност. Повече от всякога ГЕРБ се нуждае от идеология“, каза Борисов.

"Любопитен съм как ще управляват хора, загубили изборите по един брутален начин. Как лидери на партии, сринали се на изборите, ще бъдат вицепремиери и министри – лидери, които техни избиратели поискаха оставките им, понесоха най-ниските резултати в историята си, сега ще управляват; партии, които са рекордьори и за 2 месеца в изборите са се сринали с 15-20%, попита Бойко Борисов.

Той цитира думи от Библията: "Който вади нож, от нож умира".

Лидерът на ГЕРБ призова да не се отива в крайност. „Мисля, че няма други партии освен ГЕРБ и СДС, които са център-десни. Избирателите на ДСБ наказаха партията си, защото са преговаряли с БСП и влизат де факто с управление с тях“, подчерта Борисов.

Според него за 8 месеца не е имало нито една инвестиция. Имало спад с 64% на инвестициите.

"След Тройната коалиция на Станишев имаше огромна разруха, но се справихме. След Орешарски имаше още по-голяма разруха, но пак се справихме. След тези сега ще има катастрофа. Това е моята прогноза“, каза лидерът на ГЕРБ.  По думите му членовете на партията по никакъв начин не отстъпват на представителите на т. нар. партии на промяната.

Борисов смята, че Радев „държи цялата силова машина - МВР, ДАНС, ГДБОП“ и смята, че бъдещето правителство ще е под тотален негов контрол.

Той подчерта, че в изказването на Петков го е впечатлило, че ще бъде върнат смисъла на израза „народен представител“ - само за един ден показаха, че са богоизбрани - Навсякъде влизаме със зелен сертификат, само за парламента не въведоха това правило“, каза Борисов.

"Ще дадем толеранс на новия кабинет, но ако тръгнат да теглят милиарди, какъв толеранс да им дадеш? Ако имат правилни политики, ние ще ги подкрепяме", обяви Борисов.

"Ако българският народ не беше гласувал за тези хора, щяхме да вървим в правилната посока", коментира Борисов по темата за влизането на България в еврозоната.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен