Онлайн ще се проведе последната за годината общинска сесия

Животът

10-12-2021, 09:54

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Онлайн заседания на комисиите и през декември

Последното за тази календарна година заседание на Общинския съвет ще се проведе онлайн. Това решение взеха днес на председателския съвет всички негови членове.

Въпреки желанието за присъствено заседание на повечето от общинските съветници, заболеваемостта от COVID-19 в Русенка област все още е висока, което не позволява толкова много хора, включително общинска администрация, медии и граждани, да прекарат няколко часа в затворено помещение.    

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев пожела на своите колеги първото за 2022 г. заседание на местния парламент да се проведе присъствено.

Предстоящото 28-о заседание на Общински съвет – Русе ще се проведе в понеделник, 13 декември с начало от 9 часа.

Както и на предишните заседания, връзката ще се осъществява посредством софтуерния продукт “ZOOM”, като участниците задължително следва да осигурят излъчването на видео- и аудиосигнал.

Проверката на кворума и гласуването по точките ще се осъществяват чрез приложение „пулт за гласуване“, инсталирано на служебните таблети, или чрез поименно гласуване, като това ще се случва с поименно извикване по азбучен ред и отговаряне със „за”, „против” и „въздържал се”.

Участниците в заседанието ще заявяват изказвания, реплики, дуплики, изказвания от името на група, лични обяснения, обяснения на отрицателен вот, процедурни предложения и др. с изпращане на съобщение до всички участници във видеоконференцията в „ZOOM”.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев ще води заседанието от зала „Свети Георги“, етаж 6 в сградата на Община Русе. Представителите на общинската администрация също следва да бъдат в зала „Свети Георги“, етаж 6 в сградата на Община Русе, с оглед докладване на материалите, по които кметът е вносител.

Гражданите и медиите могат да проследят заседанието на Общинския съвет в YouTube канала на Общинския съвет, както и чрез прякото излъчване по телевизия ТВН.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов