Стартира тридневният фестивал Национална джаз среща

Започна 45-ото издание на Националната джаз среща, което ще се проведе в рамките на три дни – 9, 10, 11 декември, в Доходното здание. Организатори на фестивала са Община Русе, ОП „Русе Арт“, Клубът на дейците на културата и Фондация „Петър Петров – Парчето“. За тазгодишното издание на Националната джаз среща Община Русе успя да осигури допълнителни 6 000 лв., като общият бюджет достигна 25 000 лв.

„Русе отново ще се превърне в национална столица на джаза, събирайки творци от цяла България. Нека всеки от тях продължава да развива усета си към красивото, да търси нови неизчерпаеми вдъхновения и да носи наслада с прекрасните си творчески произведения и изяви“, каза заместник-кметът Енчо Енчев, откривайки джаз фестивала.

Днес на сцената на Доходното здание се представиха Das Weltschmerz Duett с гост Борис Петров и Октет Пловдив. За съжаление контрабасистът Веселин Веселинов – Еко беше въпрепятстван да присъства и на негово място свири Борис Таслев заедно с пианиста Милен Кукошаров.

Музикантите от дуото са участвали в  концерти на престижни сцени като Piano Extravaganza, Благоевградския Blues & Jazz fest, „Джаз на село“ – Камен бряг, Фестивала на изкуствата „Аполония“, „Пловдивски камерни срещи“, както и на турне в Южна Корея.

Утре /10.12/ своето участие ще направят JP3 и Alexander Logozarov’s Space Kadillak. В събота /11 декември/ на сцената ще излязат Антони Дончев 5uP и Ангел Заберски трио, които ще представят новия си албум Like Jazz 3.

Музикалното събитие ще бъде публикувано и в YouTube канала на Община Русе – „Култура Русе“.

И трите вечери са с начален час 19:00. Билети за Националната джаз среща Русе 2021 се продават на касата в Доходното здание.

Събитието се провежда при спазване на противоепидемичните мерки, предписани от Министерството на здравеопазването.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов