Пенсионери от клуб "Надежда" празнуваха с песни и танци

С песни и танци отбелязаха празникa на Св. Николай Чудотворец пенсионерите от клуб „Надежда“ в Русе. Сред официалните гости на събитието бяха заместник областният управител д-р Стефка Караколева, и директорът на Общинско предприятие „Русе Арт“ Мариан Савов и ексдепутатът Пламен Рашев. Членовете на клуба, заедно с Национален клуб „Традиция“ – Русе, са сред основателите на Народно читалище „Стефан Караджа 2018“, където заместник областният управител присъства на молебен за здраве и благополучие и рибен курбан навръх Никулден.

Освен с близките си пенсионерите от „Надежда“ отбелязват всеки празник заедно като едно голямо семейство. Често организират екскурзии из България и поддържат тясна връзка с други пенсионерски клубове от различни градове на страната. Певческите им самодейни състави редовно се завръщат от фолклорни фестивали с грамоти, медали, купи и други награди, с които са украсени стените на клуба. Самите те са организатори на „Шарено хоро“ и фестивала „Талантът възраст няма“.

Д-р Караколева пожела на празнуващите здраве, вдъхновение и успехи на самодейните им групи. Тя им подари календар и символично им пожела датите и месеците в него да се сменят, но те да си останат същите – все така весели и задружни.

„Младите могат да вземат пример от Вас за несломим дух и заразително ведро настроение. Надявам се още дълги години да черпите от живота с пълни шепи!“ – се обърна д-р Караколева към пенсионерите.

Председателят на клуба Цветанка Габровска пожела на приятелите си, освен дълголетието на орлите и парите на банкерите, да са винаги влюбени, въпреки напредналата възраст, и изрази надеждата си, че ще продължат да бъдат все толкова близки.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов