Цветелина Стефанова и Ангел Иванов са „Студенти на годината“ на Община Русе

На тържествена церемония в Община Русе по повод студентския празник 8 декември кметът Пенчо Милков връчи ежегодната награда „Студент на годината“. Двама възпитаници на Русенския университет „Ангел Кънчев“ получиха престижния приз под формата на стипендия, който се дава за отличен успех, трайни интереси и постижения в научно – изследователската дейност на студенти редовно обучение, жители на Община Русе.

„Всеки път, когато ставате по-силни и знаещи, расте и вашата отговорност да подавате ръка на по-слабите от вас“, каза кметът Пенчо Милков.

Той пожела на отличените да останат и да се развиват в родния си град.

Ангел Иванов е студент ІV курс в Русенския университет „Ангел Кънчев“, специалност „Растениевъдство“. Чрез задълбоченост, креативност и аналитично мислене студентът е постигнал отличен успех (6,00).

Той има доказан професионален опит в изследователската и научната дейност в областта на земеделието. Участва успешно в две практики по програма Еразъм +, две поредни години печели първа награда в Научната сесия на РУ „Ангел Кънчев“ за студенти и докторанти. Пише статии за вестник „Гласът на земеделеца“. От 2020 г. Ангел Иванов работи в екипа за създаване на Университетската ботаническа градина и в момента активно участва в поддържането ѝ. Ангел Иванов  е амбициозен и креативен, с многостранни интереси и активно участие в учебния и научно-изследователски процес на Русенския университет.

Цветелина Стефанова е студент ІІ курс в РУ, специалност „Компютърни системи и технологии“, факултет „Електротехника, електроника и автоматика“. Тя завършва първата година на следването си с отличен успех (6.00). Член е на Залата на славата на Международната олимпиада по лингвистика с един сребърен и два бронзови медала в индивидуалното състезание от тази престижна проява.

По време на обучението си Цветелина участва активно в различни студентски състезания, на които заема призови места:

• бронзов медал на Националната студентска олимпиада през 2021 г.

• първо място в Първия кръг на Университетската олимпиада по програмиране.

• участие в подбора и подготовката на националния отбор по математическа лингвистика, който спечели 2 сребърни и 4 бронзови медала на Международната олимпиада по лингвистика

• От 2021 г. е член на Националната комисия по лингвистика

• Участва активно в дейностите по европейския проект Еразъм+.

Цветелина Стефанова е член на международната организация Institute of Electrical and Electronics (IEEE), като е взела участие в два онлайн научноизследователски семинара. Тя многократно е доказала възможностите си, професионализма и коректното си отношение към Русенския университет, преподавателите и колегите си.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)