Двама мъже от Две могили създавали порно материали с непълнолетни

Полицията установи двама мъже от Две могили, създавали порно материали с непълнолетни. Акцията е проведена вчера, 7 декември 2021 г., от служители на русенската областна дирекция на МВР - от РУ Две могили със съдействие на техни колеги от Първо РУ, под ръководството на Районна прокуратура - Русе. Реализирани са действия по разследване, претърсване и изземване на два адреса в град Русе, в рамките на водено досъдебно производство в РУ Две могили за извършено престъпление по чл.155а ал.1 от НК - използване на информационни технологии за събиране на данни за лица под 18-годишна възраст, с цел създаване на порнографски материали.
В рамките на проведените действия е установено, че за периода от април до октомври тази година неустановен извършител, чрез използване на фалшиви профили в социалната мрежа „Инстаграм“ е изнудвал непълнолетно момиче, за да му изпраща нейни снимки с порнографско съдържание.
В резултат на целенасочената работа по случая, от служителите на Група „Криминална полиция“ при РУ Две могили, са установени действителните ползватели на фалшивите профили. Оказало се е, че това са две непълнолетни лица от град Русе.
Вчера при извършените действия по разследването от домашните им адреси са иззети мобилните телефони и компютри, чрез които е протичала комуникацията с потърпевшата.
Работата по документиране на престъпната им дейност, както и установяване на други потърпевши, продължава.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"