Задържаха деветима извършители на измама с фалшиви стоки

Масираната полицейска операция на ОДМВР – Русе е проведена днес на територията на гр. Ветово. Действията са осъществени от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, отдел „Разследване“, сектор „Специални технически действия“ и колегите им от РУ – Ветово.

В рамките на полицейските действия са задържани 9 лица, извършени са претърсвания на 6 адреса в населеното място, при които са иззети различни стоки, документи и други вещи.

Според данните до момента задържаните са участвали в схема за измама с фалшиви стоки -  най-вече парфюми и аксесоари за лична грижа, предлагани чрез интернет сайтове и приложения.   Неистинските стоки от известни марки бивали промотирани под предлог - изгодни цени или ликвидация. Клиентите получавали стоките, изпратени чрез различни фирми за доставки, и след като установявали съмнително качество и съдържание, се оказвало, че не могат да ги върнат или да възстановят разходите си, защото връзката с доставчиците прекъсвала. По този начин са пострадали хора от цялата страна.

По случая са образувани общо 5 досъдебни производства. Работата по документирането и разследването на схемите продължава под наблюдението на Районна  прокуратурата - Русе. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)