Откриха ново съоръжение за деца със специални потребности в Парка на възрожденците

Животът

07-12-2021, 09:01

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нова детска площадка в Младежкия парк радва русенци

Ново съоръжение за деца със специални потребности в Парка на възрожденците беше открито от кмета на Община Русе Пенчо Милков и зам.-кмета Златомира Стефанова. То дава възможност на децата със специални нужди да се забавляват, социализират и развиват докато играят със своите връстници. Елементите му ще привличат интереса на подрастващите с разнообразни форми и цветове, като съоръжението се изгражда по европейски образец, съобразен с условията за безопасност и достъпност на градската среда. Инициативата за изработката и монтирането му е на дамите от Лайънс Клуб Русе „Сексагинта Приста“ с подкрепата на Община Русе.

„Пожелавам това съоръжение да бъде използвано дълги години от децата със специални нужди, защото те имат потребност да се чувстват пълноправна част от обществото ни. С неговото изграждане ние искаме да покажем на родителите, че децата им по никакъв начин не са изолирани и ще продължаваме да работим в тази посока“, обърна се към всички присъстващи кметът Пенчо Милков. Той се ангажира от името на Общината да пази и поддържа новата придобивка и детската площадка, на която е разположена.

„За зрелостта на едно общество се съди по отношението му към хората и децата със специални потребности. Щастлива съм, че ние, дамите от Лайънс Клуб Русе „Сексагинта Приста“, съвместно с подкрепата на Община Русе, успяхме да реализираме този проект“, заяви от своя страна Павлина Минчева, председател на клуба.

Спонсори на инициативата са „Астра биоплант“ и фирма „Делта текстил“, както и членовете на Лайънс Клуб, които с лични средства подпомогнаха реализирането на каузата.

В следващите дни предстои да бъде монтирано още едно съоръжение за деца със специални нужди в Парка на младежта.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов