Русенски ученици се включиха в кампания за екошампиони

Разделното събиране и рециклиране се е утвърдило като добра практика в живота на учениците и преподавателите в СУ „Йордан Йовков“ – Русе. Доказаха го и с участието си в кампанията „Екошампиони“, организирана от „ЕКОПАК България“ АД в партньорство с Община Русе, Община Бургас, Община Добрич и Декатлон.

В рамките на месец ноември учениците се запознаха с уроци за разделното събиране на отпадъци, за тяхното рециклиране и повторно оползотворяване и как това влияе върху заобикалящия ни свят и околната среда. На тези и много други въпроси по темата за устойчивото развитие те намериха отговори и допълнителна информация в образователната платформа „Рециклиращо училище! Учители за чиста природа!“. Нещо повече – инициативата привлече не само учениците, но и техните семейства. Заедно те събраха и предоставиха за рециклиране 70 чувала с пластмасови и алуминиеви отпадъци и така помогнаха за чистотата на природата и града, в който живеят.

Отговорник и движеща сила за успешното провеждане на акацията в СУ „Йордан Йовков“ беше преподавателят по химия и опазване на околната среда – г-жа Борислава Ангелова. Най-активни в разделното събиране бяха учениците от IIIА клас с класен ръководител г-жа Ангелина Цветкова, следвани от възпитаниците на г-н Стефан Тотев от IVА клас.

Но безспорно големият победител е природата.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"