Студенти-дизайнери изработиха Адвент календар за участие в международен конкурс

26 студенти от новата специалност “Дизайн” на Русенския университет „А. Кънчев“ решиха да последват примера на своите колеги от 2 курс, които миналата година участваха и спечелиха 1 място в международен конкурс за създаване на Адвентен календар. Всеки от студентите изработи красив дизайн на една страница от календара, като включи пожелания и интересни картини с трансформации, изучавани по Математика с доц. д-р Великова, преподавател в Русенския университет.

За техническото изпълнение съдейства доц. д-р Дойчинов, ръководител на катедра “Промишлен дизайн”, като показа в онлайн режим специфични елементи от предпечатната подготовка на рекламни материали.

Студентите подариха Адвентния календар на акад. Христо Белоев, дтн, ректор на Русенския университет. Те зарадваха ректора и академичното ръководство, като показаха чрез създадените материали усвоени знания, желание за развитие и потенциал за бъдещи успехи в специалност “Дизайн”. Студентите благодариха за изключителната подкрепа от страна на ректора при създаването на тази нова специалност и пожелаха много успехи на университета, както в националното, така и в международното образователно пространство. Младите хора изразиха желанието си да учат присъствено.

Ректорът им пожела да са здрави, поздрави ги за проявеното творчество и им пожела да заемат първо място в международния конкурс на проект CODANEC с изработения календар.

Проект CODANEC „Да свържем хората по поречието на Дунава чрез култура“, част от който е и конкурсът за Адвентен календар, е на щата Баден-Вюртемберг, Общината на гр. Улм и Института за виртуално и реално образование на възрастни към Университета в гр. Улм, Германия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов