Повече оздравели и по-малко заразени с Ковид-19 в Русенско

31 са заразените с Ковид-19 за последните 24 часа в Русенско, като сред тях има и две деца в предучилищна възраст. По данни на Регионалната здравна инспекция най-много са заразените в община Русе – 24. По двама заболели има в Две могили и Бяла, както и по един във Ветово, Иваново и Сливо поле. Без нови случаи са населените места от общините Борово и Ценово. Оздравелите от коронавирусна инфекция през вчерашния ден в региона са 34, а три жени с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи са 1 403, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 22 463, а преболедувалите 19 641. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на девето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Монтана и Силистра – по трима. На болнично лечение към момента в областта се намират 260 човека, като 56 от тях са в реанимация. Свободните легла са 128, от които интензивните са 10.  

До момента в областта са извършени 97 058 имунизации, като повторна доза са получили 50 169 човека. През вчерашния ден четири деца са били ваксинирани. Бустерна доза пък са получили общо 3 267 русенци.  

Припомняме, че днес без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни в беленската болница „Юлия Вревска“ до 14.00 часа. Всеки ще може да избира на място между препаратите на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“.

Същевременно през делничните дни от следващата седмица от 08.30 до 16.30 часа имунизации без предварително записване ще се извършват в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. В Белодробната болница всеки ден ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в дните вторник и четвъртък препарата на „Модерна“. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. Там, както и в русенското ДКЦ-2 ежедневно ще се прилагат и трите ваксини, по избор на пациента.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)