Новият сайт на Областна администрация вече функционира

Животът

04-12-2021, 09:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Област Русе продължава да се топи

От днес Областна администрация – Русе разполага с нов интернет сайт, който може да бъде открит на адрес: https://ruse.egov.bg.

Сайтът е разработен според най-съвременните тенденции в уеб технологиите, като се стреми да отговори на водещите стандарти за институционална идентичност и достъпност на съдържанието. „Надяваме се, че пребиваването ви във виртуалното пространство на област Русе ще даде отговор на всички ваши въпроси! Постарахме се тази електронна страница да е удобна и полезна. Желанието ни е тя да улесни максимално връзката между гражданите, бизнеса и администрацията и да направи работата ни още по-прозрачна и достъпна за вас. Надявам се да сме постигнали целта си! Желая ви ползотворни минути в нашето виртуално пространство!“, коментира областният управител Борислав Българинов. Целият процес по изграждането на сайта бе ръководен от главния секретар на Областна администрация – Русе Симеон Иванов, който бе и основният инициатор на въвеждането на електронното управление в Областната управа в крайдунавския град. Още от началото на 2018 година администрацията работи на споменатия принцип, което я нарежда сред първите в България. По този начин се спестява време на всеки, заявил услуга или поискал справка от областния управител. По последни данни над 90% от всички услуги като обстоятелствени проверки, служещи в последствие за издаване на нотариални актове, съставяне на актове за държавна собственост, изготвяне на заверени копия от различни документи или пък заверка на апостили са изпълнявани предсрочно.

В новия интернет сайт са достъпни последните новини за дейността на Областната администрация, както и информация за предлаганите от услуги.

До 24-и декември паралелно ще работи и настоящият интернет сайт на администрацията – www.ruse.bg.

Новият уеб сайт продължава утвърждаването на институцията като водеща в страната в дигитално отношение, като по този начин я нарежда сред водещите в страната администрации с с федериран портал, функциониращ на Държавния хибриден облак. Сайтът разполага с над осем секции, като сред тях са такива, свързани с административното обслужване, както и предоставящи детайлна информация за заседанията на различни комисии и съвети. Важно е да се знае, че на този етап продължава разработката на уеб портала, като от Коледа се предвижда вариант гражданите да могат да задават директно въпроси към областния управител и през самия сайт, като отговорите ще получават на e-mail-ите си. Ползата от сайта се изразява както в по-голямо удобство за гражданите и съответно създаването на информационна и комуникационна инфраструктура от последно ниво за предлаганите от тях електронни услуги, така и в отличната защита от хакерски атаки.

Уебсайтът е създаден по проект „Надграждане на хоризонталните и централни системи на електронното управление във връзка с Единния модел за заявяване, заплащане и предоставяне на електронни административни услуги“ по процедура BG05SFOP001-1.004 „Надграждане на хоризонталните и централни системи за електронното управление“ по Оперативна програма „Добро управление“.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов