Българинов с обръщение към новите народни представители

Няколко часа след като удари първият звънец на 47-ото Народно събрание областният управител на Русе Борислав Българинов поздрави новоизбраните депутати. „Уверен съм, че ще проявите зрялост и диалогичност и ще допринесете за просперитета на Русе и региона! Предизвикателствата пред русенци са много и те чакат адекватни и навременни решения – за съжаление отлагани многократно през последните години! Сигурен съм, че с необходимите професионализъм, дързост и отговорност ще работите активно за развитието на област Русе. Уверявам ви, че може да гласувате пълно доверие на ръководството и екипа на Областна администрация – Русе за решаването на всеки един казус!“, се казва в поздравителния адрес на Българинов към новите народни представители.

„Използвам повода, за да изразя уважението си към Вас и да Ви уверя в категоричната си подкрепа в качеството ми на областен управител във всяко начинание, посветено на по-доброто утре! Нека заедно съградим бъдещето и кажем „НЕ“ на корупцията, липсата на експертност и желанието за лично облагодетелстване!“, допълва още той. Българинов пожелава на депутатите също здраве, късмет и мъдрост.

Заседанието бе свикано с указ номер 284 на президента Румен Радев на основание чл.75 от Конституцията на Република България. Съгласно основния закон на страната първото заседание на НС се открива от най-възрастния присъстващ народен представител. В 47-ото Народно събрание това е Силви Кирилов от „Има такъв народ“. На него народните представители положиха следната клетва: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се.“. След това депутатите подписаха и клетвени листове. В пленарната зала прозвучаха химните на Република България и Европейския съюз.

Новият председател на Народното събрание е юристът Никола Минчев от „Продължаваме промяната“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов