Един е загинал, а двама са ранени при пътни инциденти в Русенско

Един е загинал, а двама са ранени при пътни инциденти в Русенско вчера. Около 10:10 ч. в Русе на бул. "Тутракан" до № 30, в посока Дунав мост, лек автомобил „Ситроен“, управляван от 26-годишна русенка, се е отклонил вдясно, навлязъл е в съседната пътна лента и се е блъснал в паркиран „Фолксваген Голф“, който пък се е отместил напред и е блъснал друг паркиран пред него автомобил с марка „Фолксваген“, но модел „Пасат“. При произшествието е пострадала водачката, която е била настанена в болница с диагноза - натъртване в областта на гръдния кош. Инцидентът е документиран с причина несъобразена скорост. Пробата на водачката за алкохол е била отрицателна.

Около 14:10 ч. в гр. Русе по бул. "Даме Груев", срещу блок № 33, при движение в посока от бул. "Васил Левски" към бул. "Гоце Делчев", лек автомобил с марка Рено – "Клио“, управляван от 51-годишна жена, е блъснал мъж, пресичащ платно за движение от ляво надясно на необозначено място. В резултат пешеходецът е пострадал с фрактура на бедро, контузия на гръден кош и глава. Настанен е за лечение в болница. На местопроизшествието е извършен оглед, причините за ПТП се изясняват в хода на образувано досъдебно производство.

Вчера преди обед автомобил „Опел Астра“, в участък от пътя между с. Нисово и с. Щръклево, при десен завой и неустановени към момента причини, е напуснал платното за движение вляво и се е ударил странично в крайпътно дърво. Сигнал за инцидента е постъпил в полицията около 11:25 часа. Изпратеният на местопроизшествието екип на спешна помощ е установил, че водачът /72 г./ е починал. Извършен е оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група от ОДМВР  и представител на Съдебна медицина. Трупът е откаран за аутопсия в УМБАЛ "Канев". Причините за инцидента и за смъртта на водача се изясняват.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов