Двама русенски автори с вълшебни истории в “Приказки подаръци”

Животът

24-11-2021, 13:45

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Приказни герои четат приказки на децата в Сандански

Издателство „Софтпрес“ с 25 приказки за малки и големи читатели в книга с кауза

Двама русенски автори се включиха със свои вълшебни истории в коледното издание на „Софтпрес“ – „Приказки подаръци“. Сценаристът Христо Раянов и журналистът и PR експерт Мария Иванова – Богомила са съавтори в сборника, а техният почерк ще откриете в приказките: „Снежинката“ и „Приключенията на Снежка в лемурийското царство“.

Книгата с кауза „Приказки подаръци“ събира в специално издание 25 коледни приказки от авторите на „Софтпрес“, които ще зарадват предпразнично малки и големи читатели, а част от тиража ще бъде безвъзмезден подарък за благотворителни организации и деца в неравностойно положение!

Всяка година коледният дух облича различна премяна, а хората отварят домовете си, за да посрещнат най-топлия семеен празник – Рождество Христово. Тази година вълшебството на Коледа е облечено в думи и цветове, в приказни истории и сърдечни пожелания, които изпълват дните преди празника с вяра и (с)мисъл. „Приказки подаръци“ събира между две корици 25 истории, които разказват за чудото на Коледа и срещат читателите с безброй симпатични герои, сред които Котарака Филип, Заека Сънливко, Дракончето Злоги и Кучето Рембранд. Страница след страница деца и родители пътешестват из магични места като приказната страна Лемурия и снежнобялата Лапландия, участват в незабравими зимни приключения и събират съкровени спомени. „Приказки подаръци“ ухае на канела, джинджифил и домашен уют и разказва истории за вълшебния звън на камбаната и за най-специалната коледна мелодия, за прошепнати желания и сбъднати мечти, за традиции, които се предават от поколения, и за дарове, които са невидими за очите. 

Приказките в тази книга са подарък от авторите на „Софтпрес“, с който те изразяват своята признателност към читателите и ги правят съпричастни към една идея – да бъдем щедри и добри не само на Коледа. Писателите участват в този книжен проект без възнаграждение и с помощта на благотворителните организации „Плюшено мече“, „За нашите деца“ и „Яника“, част от тиража на „Приказки подаръци“ ще зарадва хиляди деца. За да им даде още един повод (или дори 25) да повярват в коледното чудо!

Сред авторите на детските приказки в книгата личат имената на Виктория Бешлийска – автор на романа на 2021 година – „Глина“, Невена Басарова, чието дело е нашумялата „Детска академия за добри обноски“ и „Упражнения по етикет“, Диана Петрова – автор на популярната „Мъдри приказки за деца и родители“, Димитър Риков – главен редактор на издателство „Софтпрес“, Любомир Николов, Елена Павлова и Богдан Русев – познати на широката публика и като преводачи на класически и съвременни любими романи, и като автори за деца и възрастни… И още: Ангелина Жекова, Александър Станков, Богдан Русев, Биляна Бонева, Вера Асенова, Виктория Иванова, Елена Павлова, Илиян Димитров, Кристина Димитрова, Калоян Явашев, Лилия Старева, Мария Пеева, Милен Атанасов, Милослава Абаджиева, Нели Маргаритова, Павлина Делчева, Радостина А. Ангелова, Христина Спасова.

Христо Раянов е русенец, телевизионен сценарист и доктор по филология. Има две издадени книги – „Трудният начин“ - сборник разкази, която  спечели „Южна пролет“ през 2014, на УИ „Св. Климент Охридски“ и „Ами ако - България на три морета, сборник есета, 2016, издателство „Софтпрес“.

Мария Иванова – Богомила е русенски журналист и експерт „Връзки с обществеността“. Автор на „Слънцето в мен“, 2020, дебютна книга с поезия, на издателство „Софтпрес“.Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов