Община Русе и доброволци с поредна инициатива за залесяване – този път в кв. „Чародейка“

Тази събота, 27 ноември, от 11 часа Община Русе  съвместно със сдружение „СъГраждани“ ще постави основите на първия градски микропарк в Русе.

Новото пространство за отдих ще бъде разположено в непосредствена близост до спортната площадка при бл. 304 в кв. „Чародейка“. На празния терен съвместно с ОП „Паркстрой“ ще бъде засадена алея от млади брези, а ОП „Комунални дейности“ ще изработят и монтират пейки.

Като един от най-зелените градове в България, общинското ръководство поддържа активна политиката за грижа и развитие на зелената система на Русе.

Миналата неделя над сто доброволци се включиха в мащабния проект на Община Русе и сдружение „СъГраждани“ - "Новата гора на Русе". В него малки и големи русенци засадиха близо 300 дръвчета на култивираното сметище, намиращо се южно от пътя за с. Николово. Сред растителните видове, за които ще се полага грижа през следващите месеци и години, са липа, дъб, мекиш и др.

Тази седмица продължава и залесителната програма,  с която ще бъдат засадени още 300 дървета по улиците и парковете на целия град.

Припомняме, че залесяването се извършва в периода от ноември до февруари, тъй като той е най-благоприятният за засаждане на нови дървета в градска среда–след опадането на листата и приключването на вегетационния им период.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)