Русенският културист Генади Ляев вече е професионален състезател

Спорт

23-11-2021, 15:29

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Многократният световен шампион по бодибилдинг Генади Ляев спечели своята про карта в категория „Класическа физика“. Русенецът успя да завоюва професионалната си титла на световното състезание Romania muscle fest, в което се включиха атлети от САЩ, Китай, Канада, Азия и от почти всяка европейска държава.

Генади Ляев се състезава на престижния форум в две категории – „Бодибилдинг“ и „Класическа физика“. В първата печели сребърния медал сред конкуренция от 23 участници, а за първото място преборва 26 атлети. Това е негов дебют на професионално състезание. Въпреки че е най-лек от конкурентите си, русенецът завършва на върха на почетната стълбичка и вече ще участва като професионален атлет.

В началото на октомври Генади Ляев спечели златен и сребърен медал съответно в категориите „Бодибилдинг“ и „Класическа физика“ на Международното състезание за мъже и жени по културизъм „Арнолд класик“ в Бирмингам, Великобритания. На спортното събитие са премерили сили над 500 състезатели от цял свят. За тази победа и за предишните си върхови постижения в областта на културизма русенецът бе отличен с премия от кмета на Община Русе Пенчо Милков.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)