Трето място за Гимназията по туризъм в конкурса „Времена и будители“

Животът

23-11-2021, 12:54

Снимка:

ПГТ

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Трето място в категорията видеофилм/компютърна презентация завоюва ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“  на Третия национален ученически конкурс  „Времена и будители“.

Филмът  „Безсмъртното дело на търновските учители въстаници от 1876 г.“ изработиха Десислав Христов и Надежда Кочева, ученици от XII a клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“. Консултант  на учениците е Бистра Стефанова, учител по история и цивилизация.

По традиция на 1 ноември Национален музей на образованието и Регионално управление на образованието – Габрово обявяват резултатите от националния ученически конкурс ,,Времена и будители”, който се провежда през две години.

Тазгодишното, трето издание е посветено на 145 години от Априлското въстание и участието на български учители в тази най-масова и героична проява на националноосвободителното движение през Възраждането.

Целта на конкурса е да насочи вниманието на младите хора към историческата памет, да стимулира техния интерес да откриват и възраждат личности и събития, които предизвикват национална гордост. В третото издание се включиха над 200 участници от цялата страна – индивидуално и в екипи от двама, трима и повече ученика, представени са 83 мултимедийни презентации.Наградените и номинирани мултимедийни презентации ще бъдат включени към  тематичните видеопанорами, които се предлагат в кинозалата на музея.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов