Деца от Караманово рисуваха „Моето семейство“

Животът

21-11-2021, 08:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Духът на будителите оживя в Караманово

С изложба от рисунки и колажи Народно читалище „Светлина“ в Караманово посреща Деня на християнското семейство, който по традиция отбелязваме днес, на 21 ноември. В своеобразната експозиция са представени близо 40 рисунки и колажи. Най-активни участници се оказаха децата и учениците от населеното място. В инициативата се включиха и самодейци от НЧ „Митко Лаков“ от плевенското село Чомаковци. Осезателно е присъствието на произведения, изработени от малчугани в Центъра за обществена подкрепа в Ценово.

Заради въведените противоепидемични мерки конкурсът за пореден път се проведе онлайн. „Това е един от най-хубавите християнски празници за сплотяване и събиране на семейството. Традицията трябва да се почита и да се предава от поколение на поколение“, споделя читалищният секретар Петя Герасимова. Журито присъди три първи награди – на Андреа Ненова от ДГ „Радост“, на Мартин Бориславов – ученик от ОУ „Христо Ботев“, и на Преслава Николова – представител на ЦОП. За участието на самодейците от читалището в село Чумаковци бе присъдена специалната награда.

Читалищното настоятелство в Караманово е подготвило грамоти за всички участници, а носителите на отличия ще получат специални награди.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)