Русе ще получи още 6 тролейбуса през новата година

Общински автотранспорт да изтегли инвестиционен кредит в размер на 1 100 000 лева, решиха общинските съветници. Част от сумата – 360 000 лв., ще бъде използвана за придобиване на още 6 тролейбуса през 2022 г.

Половината от средствата ще бъдат изразходвани за погасяване на паричния заем, изтеглен за закупуване и пускане в експлоатация на 14 от общо 20 употребявани тролейбуса от Швейцария. С останалите 200 000 лв. ще се рефинансират оборотни средства към предприятието „Общински автотранспорт“, което през лятото на тази година получи заем от Община Русе за превозните средства. По този начин кредитът, който е с по-добри финансови условия и с по-ниска лихва, ще освободи обезпечението си. Общият период на погасяване на заема е 8 г. с едногодишен гратисен период.

Според финансовия план на „Общински автотранспорт“ през 2022 година се налага увеличаване на превозните средства с цел по-ефективното обслужване на гражданите съгласно новата транспортна схема. Тролейбусите са по-изгодни за поддържане и по-големият им брой ще намали себестойността на превозите в града.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)