Община Русе обособи място за настаняване на бедстващи пътници

Община Русе съвместно с БЧК – Русе обособи място за настаняване на бедстващи пътници при тежки зимни условия. Пунктът се намира в хижа Приста и може да приюти до 15 човека, като е снабдено с топли одеяла, тоалетни принадлежности и хранителни продукти.

Инициативата се предприема за първа година. Нейната цел е да помогне на аварирали пътуващи, които да намерят подслон, докато се стабилизира обстановката.

Стаите се отопляват и се поддържат постоянно. Разполагат и с комплекти за първа помощ, които са от съществено значение при кризисни ситуации. Служителите на Община Русе и доброволците на БЧК ще осигуряват регулярно хранителни продукти и топли напитки.

Припомняме, че Община Русе дава възможност на възрастни, болни и трудноподвижни граждани да се обаждат за закупуване на хранителни продукти и лекарства на следните дежурни линии: 082/ 506 702 и 082/ 506 769.

Заявките се приемат от 9 до 17 ч. всеки делничен ден. Поръчките се доставят до домовете на нуждаещите се. Заявките, направени в сутрешните часове, се изпълняват в същия ден следобед, а тези, направени  следобед – на другия ден.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов