Намалиха неинтензивните легла за лечение на Ковид 19 с 15

Животът

19-11-2021, 12:56

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Повече оздравели, по-малко заразени с Ковид-19

Леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в Русенско са достатъчни, поне на този етап. Това считат здравните власти в региона. Това стана ясно от проведен преди малко разговор между областния управител Борислав Българинов и ръководството на Регионалната здравна инспекция. Целта е по този начин да се осигурят и легла за лечение на пациенти, страдащи от други заболявания, различни от коронавирусната инфекция.

От днес неинтензивните легла за лечение на пациенти с Covid-19 в Университетска болница „Медика – Русе“ са намалени с 15 или от 66 на 46. Толкова е и реанимационният капацитет на лечебното заведение, който е най-голям за цялата област. Така леглата за лечение на ковид-пациенти в региона спадна от 403 на 388, като 322 от тях са за неинтензивно лечение, а 66 са интензивните. Отделно в другата университетска болница „Канев“ има предвидени и 4 реанимационни легла за деца с коронавирус. Припомняме, че досега леглата в областта бяха 403, като 337 от тях бяха неинтензивните. В УМБАЛ „Канев“ леглата за лечение на средно-тежки и тежки пациенти, които обаче все още нямат нужда от преминаване на командно дишане са 161, а реанимационните 20. В останалите болници промени също няма. В беленската болница „Юлия Вревска“, Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков“, както и в отделната сграда на Комплексния онкологичен център леглата за неинтензивни грижи са 40, 45 и 30.

По последни данни в момента на болнично лечение в региона се намират 283 души, като 60 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Свободните легла са 105, като 6 от тях са реанимационни. При промяна на епидемичната обстановка остава възможността и за промяна бройката на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона във всеки един момент.

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен