Японски вишни с декоративно осветление ще украсят Благоевград

Ще заменят болни и опасни иглолистни дървета по ул."Иван Михайлов“

51 японски вишни (Prunus serrulataKanzan) ще бъдат засадени в рамките на първия етап от проект за реконструкция на зелената ивица, намираща се между пътните платна по ул.„Иван Михайлов“. В момента на мястото има стари иглолистни дървета, чиито корени са прекалено големи и стволът им е неустойчив. С оглед на безопасността на хората те ще бъдат отстранени, а на тяхно място ще бъдат засадени японските вишни. Освен това ще бъдат премахнати и стари дънери, останали от отрязани дървета през годините.
Освен засаждане на декоративните дървета, които ще ни радват с атрактивния си цъфтеж през пролетта, е предвидено изграждане на декоративно осветление в основата на всяко посадено дърво.
Община Благоевград апелира гражданите да проявят търпение и разбиране в процеса на работа, за да може съвсем скоро да се радват на реновираните зелени площи по ул.„Иван Михайлов“!
Община Благоевград съдейства и на младата Виктория Андонова за инициативата „Базар за дрехи с кауза“, благодарение на която през следващата година ще има и градина с японски вишни в Благоевград.


Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)