Приказни герои и безплатни уроци за начинаещи кънкьори на ледената пързалка в Русе

Любимите на децата герои от приказки и анимационни филми ще оживяват на Ледената пързалка в Русе всяка събота от 11:30 часа. Атракцията ще се провежда до края на тази година. На 20 и 27 ноември децата ще имат възможност да се пързалят с Масленка, Спайдърмен, Маша и Мечока, Мики и Мини Маус, Мечо Пух и неговите приятели. В първите съботи на декември в коледната ледена магия ще се включат снежинки, джуджета, еленчета, а на 23 декември на кънки ще се качат Дядо Коледа и Снежанка, които са подготвили много изненади за децата в Русе. Поредицата от приказки ще бъдат разказани на леда от аниматорите на “Веселяци”. Инициативата е част от проекта „Първи стъпки на кънки върху лед“, осъществен с финансовата подкрепа на Фондация „Русе – град на свободния дух“.

В рамките на проекта ще се проведат и безплатни уроци за начинаещи. С помощта на квалифициран инструктор възможност за изява ще имат всички, за които карането на кънки върху лед все още се струва непостижимо. Желаещите да се включат ще бъдат запознати как могат да се пързалят по леда безопасно. За начинаещите кънкьори са предвидени обучителни тренажори под формата на пингвинчета и мечета. В инициативата могат да се включат деца и възрастни. Уроците ще се провеждат на 20 и 27 ноември, на 4, 11 и 18 декември и на 8 януари 2022 г.  

При провеждането на събитията ще бъдат спазени всички мерки за ограничаване на зараза от COVID -19, обещават от Общината.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов