Шест търговски дружества с общинско участие отчитат печалба за 2020 г., две са на загуба

Шест от осемте търговски дружества, в които Община Русе е съдружник и акционер, отчитат положителен финансов резултат за 2020 г., а две от тях приключват със загуба.

Община Русе е съдружник в едно дружество с ограничена отговорност и акционер в седем акционерни дружества, в които има различно участие в капитала, както следва: „Водоснабдяване и канализация“ ООД – 32%, „Сплендид“ АД – 50%, Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Канев“ АД – 11,06%, „Агропродукт“ АД – 25%, , „Нова Деница“ АД – 3,81%, „Обединена Българска Банка“ АД – 0,000128%, „Българска стокова борса“ АД – 1,067% и „Арена Русе“ АД – 49%

Анaлизът на гoдишнитe финaнcoви oтчeти и дoĸлaдитe зa дeйнocттa нa тъpгoвcĸитe дpyжecтвa, които са публични и достъпни в Търговския регистър, сочи, че първите шест от тях излизат на печалба, а останалите две - „Арена Русе“ АД и „Българска стокова борса“ АД отчитат загуби за 2020 г.

Всички търговски дружества, в които Община Русе е съдружник и акционер, с изключение на „Агропродукт“ АД, след проведени Общи събрания на акционерите и съдружниците, са приели годишните финансови отчети и годишните доклади за дейността си за 2020 г., взели са решения за разпределяне на печалбата и са подали в срок необходимите документи за публикуване в ТР.

Съгласно решения на Общите събрания, дружествата не разпределят дивидент и осчетоводяват положителния финансов резултат за 2020 г. като неразпределена печалба, за попълване на фонд „Резервен“ или за покриване на загуби от предходни години.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов