Четирима министри обсъждат в Русе транспортната свързаност

Значението на транспортната инфраструтра за развитието на бизнеса в Северна България ще бъде основна тема на национален форум, който ще се проведе този четвъртък в Русе. Фокусът на събитието ще бъде поставен върху подобряването на транспортната и логистична свързаност на Северна България. Своите виждания по въпросите ще представят министрите на икономиката, както и на регионалното развитие и благоустройството Даниела Везиева и Виолета Комитова, а също и министрите на финансите и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Белчев и Христо Алексиев.

Инициативата е под патронажа на областния управител Борислав Българинов, а водещо място ще бъде отредено на гласа на бизнеса. По време на конференцията ще бъдат набелязани конкретни дългосрочни цели за намаляване на регионалния дисбаланс в икономическото развитие на страната. „Тази инициатива ще постави реалните проблеми и въпроси на бизнеса пред държавната и местна власт – нещо, по което се работи активно в последните шест месеца. Надявам се на конструктивен диалог и реални действия. Всички сме заинтересовани от съживяването на Северна България.“, каза Българинов. От години в Русе не се е провеждало подобно събитие, което да създаде пряк контакт между всички заинтересованли страни по някои от наболелите проблеми.

Форумът ще се състои от 11.30 часа на 18-и ноември в зала „Европа“ на Доходното здание. Събитието ще се проведе при стриктно спазване на всички протвоепидемични мерки, уведомиха от Областна управа.

 Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)