Четирима министри обсъждат в Русе транспортната свързаност

Значението на транспортната инфраструтра за развитието на бизнеса в Северна България ще бъде основна тема на национален форум, който ще се проведе този четвъртък в Русе. Фокусът на събитието ще бъде поставен върху подобряването на транспортната и логистична свързаност на Северна България. Своите виждания по въпросите ще представят министрите на икономиката, както и на регионалното развитие и благоустройството Даниела Везиева и Виолета Комитова, а също и министрите на финансите и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Белчев и Христо Алексиев.

Инициативата е под патронажа на областния управител Борислав Българинов, а водещо място ще бъде отредено на гласа на бизнеса. По време на конференцията ще бъдат набелязани конкретни дългосрочни цели за намаляване на регионалния дисбаланс в икономическото развитие на страната. „Тази инициатива ще постави реалните проблеми и въпроси на бизнеса пред държавната и местна власт – нещо, по което се работи активно в последните шест месеца. Надявам се на конструктивен диалог и реални действия. Всички сме заинтересовани от съживяването на Северна България.“, каза Българинов. От години в Русе не се е провеждало подобно събитие, което да създаде пряк контакт между всички заинтересованли страни по някои от наболелите проблеми.

Форумът ще се състои от 11.30 часа на 18-и ноември в зала „Европа“ на Доходното здание. Събитието ще се проведе при стриктно спазване на всички протвоепидемични мерки, уведомиха от Областна управа.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов