"ОЗК Арена" Русе готова за предстоящия вот утре

Четири агенции с екзитполове в крайдунавския град

Само за няколко часа бе завършена окончателната подготовка на многофункционалната спортна зала „ОЗК Арена” в Русе за предстоящия в неделя вот 2 в 1. Там ще се приемат протоколите от секционните избирателни комисии и ще става отчитането на изборните резултати. В залата са предприети всички мерки, така че да се осигури безпроблемно и адекватно протичане на процеса. Осигурено е достатъчно голямо пространство и съответно са въведени всички необходими противоепидемични мерки. На място ще има възможност и за провеждане на пресконференции. Разпределени са и функциите между компетентните институции. Българинов заедно с главния секретар на Областна администрация – Русе Симеон Иванов и експерти по подготовката и провеждането на изборите уточниха последните подробности по организацията. Ще има възможност и за наблюдение на процеса през цялото време.

Охраната на изборния процес е под контрола на органите на МВР. Осигурени са специализирани автомобили на спешна помощ и на пожарната.

Припомняме, че залата ще бъде на разположение за нуждите на Районната избирателна комисия до отчитане на резултатите, т.е. до окончателното приключване на всички изборни мероприятия.

Същевременно четири екзитпола ще следят изборните резултати от 14 ноември в Русе. Става дума за агенциите „Алфа Рисърч“, „Галъп“, „Маркет Линкс“ и „Тренд“.

Припомняме, че по-рано през деня областният управител Борислав Българинов поиска промяна в организацията на движение и обработка на данните в Арената. Идеята бе продиктувана от това, че предстоящите избори са безпрецедентни в историята на страната, тъй като за пръв път ще се гласува машинно за президент и парламент. Съвместно с Районната избирателна комисия бе съставена детайлна план-схема за движение в залата.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов