Почина протойерей Васил Кудузки, енорийски свещеник на село Богослов

Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му!

Софийската света митрополия съобщи, че на 12 ноември след кратко боледуване в болнични условия се престави в Господа протойерей Васил Кудузки, енорийски свещеник на с.Богослов, Кюстендилска духовна околия.
Свещеник Васил Кудузки е роден на 12 април 1959 г. в Кюстендил, завършва Духовната академия „Св.Климент Охридски“ в София.
По време на своето обучение в Духовната академия, през 1986 г. е назначен за секретар-счетоводител, а впоследствие само за секретар на Архиерейското наместничество в  Кюстендил.
Ръкоположен е за дякон на 20 юли 1988 г. от Негово Преосвещенство Левкийския епископ Неофит /сега Софийски митрополит и български патриарх/, а за свещеник на 28 юли 1988 г., също от Левкийския епископ Неофит.
Назначен е за енорийски свещеник в с.Жиленци, с.Грамаждано, с.Мирово, с.Вратца, с.Богослов, кв.„Въртешево“ и с.Мазнево.
По време на своята свещеническа практика служи и в храм „Св.Димитър“, Кюстендил и храм „Успение Богородично“, както и като ефимерий на Граничкия манастир „Св.ап. и ев.Лука“ и с.Граница.
Офикиран е за протойерей на 20 юни 1994 г. в храм „Св.Дух“ от Негово Светейшество Софийския митрополити и български патриарх Максим.
Избиран е за епархийски избирател през 1992 г.
Достойно и плодовито е свещеническото служение на отец Васил. Изпълнява с усърдие послушанията, възлагани му от църковното ръководство и се радва на добро отношение от всички, които Бог му поверява духовно да ръководи.
Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му!


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов