Наградиха най-добрите борци в Европа и света

Топ състезателите от клуб по борба, самбо и джудо и "Юнак-Локомотив" бяха наградени за спортните си успехи днес. Тази година Биляна Дудова стана световен шампион по борба свободен стил при жените, а  Мирослав Киров извоюва европейска титла при мъжете.

"Най-трудна беше борбата с японката на финала, защото тяхната школа е най-силната", разказа Дудова, която спечели 4 срещи и грабна златото на световното първенство.

"След всички травми и загуби винаги има някой, който да ме вдигне и мотивира", сподели Мирослав Киров.

"Вие носите слава за родината ни, но и давате пример на младите, че трябва да бъдат силни, дисциплинирани и постоянни, за да успяват", обърна се към тях кметът.

И друг състезател затвърди високото ниво на клуба тази година. На олимпиадата в Токио Георги Вангелов се класира на 5 място и се размина на милиметри с бронза. Той също трябваше да бъде награден с парична премия днес, но бе възпрепятстван от друг спортен ангажимент.

Пенчо Милков засвидетелства своята признателност към президента на клуба и старши треньор на националния ни отбор Валентин Ангелов. Той бе отличен с плакет "Заслужил треньор" за цялостния си принос в развитието на борбата в България.

На срещата присъстваха също старши треньорът на девойките от националния отбор Валентин Савов и члена на Управителния съвет на федерацията Стефан Николов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов