Иво Пазарджиев: Най-големият бич на нашето време са липсата на доверие в институциите и фалшивите новини

Животът

11-11-2021, 08:00

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общински съвет Русе заседава днес присъствено

Председателят на Общински съвет – Русе даде интервю за Националната асоциация на председателите на Общински съвети в България /НАПОС/. В него Пазарджиев дава отговори на различни въпроси, свързани с дейността на местния парламент и изразява личните си впечатления през последните две години от заеманата длъжност като председател.

В интервюто той разказва как работи Общинският съвет в ситуация на епидемична обстановка, кои са значимите каузи, които общинските съветници подкрепят, както и с естеството на проблемите, с които се сблъскват местните парламентаристи.
"Общински съвет – Русе направи всички необходими стъпки цялата информация да бъде възможно най-достъпна, а достъпът до заседанията на постоянните комисии, както и общинските сесии, да бъде напълно свободен за гражданите, както и следва да бъде. Едно от първите решения на Общински съвет – Русе, бе заседанията на комисиите да се излъчват на живо. Сесиите ни се излъчват на живо и по местна телевизия, но това е платена услуга, а в дни на пандемия и тежка икономическа криза смятам за неуместно изразходването на средства от общинския бюджет за нещо, което може да изчака. Екипът на Общинския съвет работи иновативно в много отношения, затова и бе създаден YouTube канал, в който са публикувани записи от всички заседания на комисиите, а също и на сесиите ни. По този начин осигуряваме пълна прозрачност на случващото се в заседателната зала", твърди Пазарджиев.


По думите му, най-големият бич на нашето време е липсата на доверие в държавата и институциите. И фалшивите новини. "Имал съм специално изказване по отношение на разпространението на фалшивите новини и тяхното обществено влияние. Говорил съм и за черния пиар по време на нашите заседания, защото някои от медиите допринасят допълнително за това хората да не вярват на никого и в нищо. А за един избран от народа общински съветник най-важна е подкрепата. Надявам се в бъдеще тази порочна практика да намери своя край. Аз лично правя всичко възможно, което е в моите компетенции, за да се справя с „болестта на XXI век“ – недоверието, съмнението, неистинността, а оттам и пасивността", се казва още в интервюто.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов