Окончателно: 18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева

Крими

09-11-2021, 17:46

Снимка:

pixabay

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Върховният касационен съд потвърди решение на Софийския апелативен съд за наложеното наказание от 18 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим спрямо Емилия Ковачева, съгласно присъда на Софийски градски съд от 2015 г.

На 18.04.2015 г. за времето от 01:49 часа до 03:12 часа в отделение по акушерство и гинекология на столична болница Емилия Ковачева. направила опит умишлено да умъртви малолетната Никол Д., намираща се в безпомощно състояние, чрез нанасяне на множество силни удари с ръка в областта на главата и тялото, както и чрез задушаване с ръце в областта на врата на детето.

На малолетната Никол М. е причинена тежка черепно-мозъчна травма, свързана с фрактура на париенталната кост, обширни двустранни конузионни огнища, субарахноидна хеморагия, дифузен тежък мозъчен оток и други травми. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин и с особена жестокост и е довършено, но не са настъпили предвидените от закона и исканите от подсъдимата общественоопасни последици – смъртта на Никол Д.  - престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, пр. 2, т. 5, т. 6, пр. 2 и пр. 3 НК, вр. чл. 115 НК, вр. чл. 18, ал. 1 НК.

Лицето е задържано днес, 09.11.2021 г. Софийска градска прокуратура без забавяне предприе действия в изпълнение на наложеното наказание – привеждането на осъдената Емилия Ковачева в затвора в гр. Сливен.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)