51-годишна пострада при катастрофа в Русенско

Сигнал за катастрофирал автомобил в района на общински път RSE-1130 – след с. Борисово в посока с. Юделник, при която е пострадал човек е постъпил вчера около 12 часа.

Изпратените на местопроизшествието полицейски служители са установили, до инцидента се е стигнало, след като 55-годишен мъж, управлявал лек автомобил "Хонда Сивик", не се е съобразил при избиране скоростта на движение с радиуса на ляв завой, със състоянието на пътя и на управляваното превозно средство, при което е загубил контрол над автомобила, преминал е през лентата за насрещно движение и е напуснал пътното платно вляво преобръщайки се. 

Вследствие на произшествието 51-годишна пътничка, возила се отпред в хондата, е леко пострадала. Тя е била откарана от екип на ЦСМП до русенската болница „Канев“, където при преглед са й установени охлузвания в областта на главата.

Произшествието е документирано от екип на пътната полиция по административен ред, като причина се посочва - несъобразена скорост. Водачът е дал положителна проба за алкохол при проверка с техническо средство - над 0.50 промила.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов