В Русе отбелязаха професионалния празник на българската полиция

Животът

08-11-2021, 17:27

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес българската полиция отбелязва своя празник

Областният управител на Русе Борислав Българинов и неговият заместник Синан Хебибов поднесоха цветя пред Монумента в двора на полицията, израз на признателността към поколенията служители, посветили живота си в служба на обществото. Поводът е отбелязването на професионалния празник на българската полиция. За пръв път той се отбелязва през 1921 година, но по стар стил – на 21 ноември. Празникът на българската полиция е възстановен по предложение на Националния полицейски синдикат през 1994-а, след като отбелязването му е отменено след 1944-а.

„Да бъдеш полицай е въпрос на чест и призвание. Това е професия за истински смели и достойни хора, които непоколебимо следват принципите си и добре знаят какво искат от живота. Вие често поставяте своите нужди и грижи на заден план и се стремите да помагате на хората. Благодаря Ви и бъдете все така несломими! Пожелавам да сте силни и борбени, отстоявайки принципите на доблестта и честта!“, с тези думи Българинов се обърна към директора на Областната дирекция на МВР в крайдунавския град старши комисар Мирослав Дамянов.

По време на срещата бе обсъдена и организацията на изборния процес, както и превенцията на всякакви опити за манипулации на предстоящия вот 2 в 1. За сигурността в изборния ден отново се очаква да се грижат над 400 полицаи.

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев също поднесе своите поздравления към директора на ОДМВР старши комисар Мирослав Дамянов, както и към целия екип, който днес отбелязва професионалния си празник.

Този празник има своята история, а традицията се спазва от дълги години -  именно днес се изказват благодарност и признателност към пазителите на закона и реда.

„Благодаря Ви, че въпреки затруднената обстановка предвид COVID-19 и усложнените условия, в които се налага да работите, Вие го правите със сърце и душа, в името на хората“ – с тези думи Пазарджиев се обърна към комисар Дамянов и допълни, че изпитва уважение и дълбок респект към усилията, търпението, хъса и волята на всеки един служител на МВР за това, че бранят смело принципите и изпълняват своята мисия, която е свързана с нелеката задача хората да се чувстват свободни и защитени.

Пазарджиев поднесе цветя пред Монумента в двора на полицията в знак на уважение и признателност към всеки един служител на реда, който е отдал живота си в името на останалите.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)