Почти изравнен брой на заразени и оздравели от Ковид-19 в Русенско

57 са новите случаи на Covid-19 в Русенско, като сред тях има и двама ученици. По данни на Регионалната здравна инспекция най-много са заразените в община Русе – 37. Шестима заболели има в Иваново, петима в Бяла, четирима във Ветово, трима в Две могили, както и двама в Ценово. Без нови случаи са населените места от общините Борово и Сливо поле. Оздравелите от коронавирусна инфекция през вчерашния ден в региона са 56, а четири жени и двама мъже с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи са 1 913, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 20 157, а преболедувалите 16 982. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на петнайсето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Силистра – 16. На болнично лечение към момента в областта се намират 314 човека, като 54 от тях са в реанимация. Свободните легла са 50, от които интензивните са 12.  

До момента в областта са извършени 84 047 имунизации, като повторна доза са получили 43 050 човека. През вчерашния ден три деца са били ваксинирани. Бустерна доза пък са получили общо 604 русенци.  

Припомняме, че днес имаше до 14.00 часа всеки може да се имунизира без предварително записване на час в беленската болница „Юлия Вревска“. Наличните ваксини са на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. Подробности относно възможностите за имунизация без предварително записване през следващата седмица в областта може да прочетете тук: https://www.ruse.bg/chetiri-zeleni-koridora-za-imunizaciya-sreshtu-covid-19-v-rusensko-prez-sledvashtata-sedmica2, както и на уеб сайта на Регионалната здравна инспекция.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов