123 са новите случаи на Covid-19 в Русенско

123 са новите случаи на Covid-19 в Русенско, като сред тях има и осем ученици. По данни на Регионалната здравна инспекция най-много са заболелите в община Русе – 99. Тринайсет от заразените са от Бяла, шестима от Иваново, двама от Ценово, както и по един от Борово, Ветово и Сливо поле. Единствено в населените места от община Две могили няма нови случаи на коронавирусна инфекция. Оздравелите през вчерашния ден в региона са 81, а три жени с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи са 1 889, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 19 839, а преболедувалите 16 710. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на 13-о място по заболеваемост в страната наравно с Пазарджик. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Смолян – 26. На болнично лечение към момента в областта се намират 295 човека, като 58 от тях са в реанимация. Свободните легла са 49, от които интензивните са 8.  

До момента в областта са извършени 82 686 имунизации, като повторна доза са получили 42 430 човека. През вчерашния ден дванайсет деца са били ваксинирани. Бустерна доза пък са получили общо 513 русенци.  

Припомняме, че до края на седмицата от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, които са снабдени с ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. В Тубдиспансера препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“ са достъпни всеки ден, а ваксината на „Модерна“ ще се прилага в дните вторник и четвъртък. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа, а в „Практикер“ имунизации ще се правят от 11.00 до 15.00 часа. Припомняме, че на този етап се предвижда пунктът в „Практикер“ да функционира до 5 ноември, а ако се окаже, че е сред натоварените, то най-вероятно той ще продължи да работи и след това.  В Бяла и в пункта в „Практикер“ ще се прилагат ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)