Отличиха двама русенски учители с престижната награда „Константин Величков”

Животът

01-11-2021, 17:53

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Връчват наградите "Константин Величков"

В Деня на народните будители двама учители от Русе станаха носители на наградата „Константин Величков“. Тя се присъжда всяка година от Министерството на образованието за постигнати високи резултати в професионалната дейност и за принос в развитието на българското образование.

За първи път с престижното отличие са удостоени двама русенски учители – Сузан Феимова, старши учител по информатика и информационни технологии в МГ „Баба Тонка“, в категорията „Работа с ученици с изявени дарби“, и Даниела Станева – начален учител в СУПНЕ „Фридрих Шилер“, в категория „Πpинoc в paзвитиeтo нa cпocoбнocтитe и ĸoмпeтeнтнocтитe нa дeцaтa и yчeницитe в oблacттa нa нayĸитe, тexнoлoгиитe, изĸycтвaтa, cпopтa, глoбaлнoтo, гpaждaнcĸoтo и здpaвнoтo oбpaзoвaниe и пpидoбивaнe нa yмeния зa лидepcтвo, изпoлзвaнe нa мyзeитe зa oбpaзoвaтeлнa cpeдa“.

„Прекланям се пред ежедневните усилия, които полагат всички учители в грижите за нашите деца“, каза кметът Пенчо Милков, който връчи наградата на Даниела Станева.

На церемонията присъстваха още заместник-кметът Енчо Енчев, областният управител Борислав Българинов, заместник-областният управител д-р Стефка Караколева, председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев, началникът на РУО д-р Росица Георгиева и ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ акад. Христо Белоев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов