Отличиха четирикратния европейски шампион по бокс за младежи Радослав Росенов

Спорт

01-11-2021, 17:45

Снимка:

Община Русе

Автор:

Ruseutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Радослав Росенов с четвърта европейска титла по бокс

Малко след скорошните си спортни завоевания, четирикратният европейски шампион по бокс при младежите и републикански шампион при мъжете Радослав Росенов бе награден от ръководството на Община Русе.

"Похвално е, че след победите не пропусна да разкажеш за треньора, който те е изградил - Съби Събев", обърна се към шампиона кметът Пенчо Милков.

17-годишният боксоьр разказа за предизвикателствата от световното първенство и за най-тежкия момент-  първоначално съдиите отреждат той да вземе среброто. Това налага контестация, която час и половина по-късно е уважена.

"Изглеждаше немислимо да променят решението си и то срещу руснак", каза Радослав.

Треньорът му, председателят на клуба Илия Сяров и старши треньорът бяха категорични, че  успехите на момчето се дължат не само на боксовите му умения, но и на голямата му дисциплина и целеустременост.

"Със знака на града ни продължавай смело напред. Нека всяка следваща победа е посветена на русенци", пожела кметът Пенчо Милков, връчвайки му златна значка с герба на общината.

Отличен бе и Съби Събев, който получи плакет „Заслужил треньор“ за приноса си в развитието на боксовия спорт и многобройните титли на възпитаниците му.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"