Над 1800 са активните случаи на Ковид 19 в Русенско

35 са заразените с COVID-19 в Русенско за последните 24 часа, като сред тях има и две деца. Най-много са новите случаи в община Русе – 22. Трима заболели през вчерашния ден има в Борово, по двама в Бяла, Ветово, Две могили и Ценово, както и по един в Иваново и Сливо поле. Същевременно през вчерашния ден са оздравели 13 човека, а две жени и един мъж с положителен тест за коронавирус са починали. Активните случаи са 1 812, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 19 415, а преболедувалите са 16 393. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се намира на единайсето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Шумен – четирима. На болнично лечение към момента в областта се намират 299 човека, като 60 от тях са в реанимация. Сред хоспитализираните няма ваксинирани пациенти. Свободните легла са 45, от които интензивните са шест. Отделно има и четири интензивни легла за деца.

До момента в областта са извършени 80 953 имунизации, като повторна доза са получили 41 578 човека. През вчерашния ден едно дете е имунизирано. Бустерна доза са получили 417 човека от областта.  

Припомняме, че до края на седмицата от 08.30 до 16.30 часа ваксини ще бъдат поставяни в Белодробната болница, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2, които са снабдени с ваксините на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“. В Тубдиспансера препаратите на „Пфайзер“ и „Янсен“ са достъпни всеки ден, а ваксината на „Модерна“ ще се прилага в дните вторник и четвъртък. Същевременно „зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа, а в „Практикер“ имунизации ще се правят от 11.00 до 15.00 часа. Припомняме, че на този етап се предвижда пунктът в „Практикер“ да функционира до 5 ноември, а ако се окаже, че е сред натоварените, то най-вероятно той ще продължи да работи и след това.  В Бяла и в пункта в „Практикер“ ще се прилагат ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"